marți, 20 decembrie 2011

Tort 1001 foi pentru Spirache

Ingrediente:

Pentru foi: 250 gr. unt , 250 gr.smantana, 350 gr. faina, un praf de sare putina apa
Pentru crema: 3 pahare de zahar, 1/2 l. lapte, 300 gr.unt
Pentru asamblare: un borcan de gem de caise


Mod de preparare:



Ingredientele pentru foi se amesteca pana se obtine un aluat ferm care se imparte in 11 parti. Se coc pe fundul unei tavi, tapetata cu faina, 11 foi. Pentru crema un pahar de zahar se caramelizeaza usor si se stinge cu cateva linguri de apa, si se toarna peste amestecul obtinut din celelalte 2 pahare de zahar si lapte. Se fierbe pana se ingroasa pe Bain Marie amestecand continuu. Este gata cand se prinde de lingura de lemn.Cand se raceste se amesteca cu untul inmuiat si adaugat treptat.Cu crema rezultata se ung foile care se pun una peste alta. Foaia nr. 5 si 10 se ung cu gem.A unsprezecea foaie se faramiteaza si presara peste tort. Se lasa la temperatura camerei cateva ore ca sa  se fragezeasca foile dupa care se poate da la rece pana la servire.


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Suna delicios, trebuie sa incerc. Chiar nu stiam ca bazinul Mediteranei are si deserturi atat de spectaculoase

    RăspundețiȘtergere
  2. Si multe lte minunatii gasiti la mine pe blog. De icercat dintre ultimile postari Cardial si opera. Pe acesta cu multe foi sa nu uitati sa-l lasati la temperatura camerei pana se fragezesc foile si e nmoiae.Spor

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere