marți, 20 decembrie 2011

Tort 1001 foi pentru Spirache

Ingrediente:

Pentru foi: 250 gr. unt , 250 gr.smantana, 350 gr. faina, un praf de sare putina apa
Pentru crema: 3 pahare de zahar, 1/2 l. lapte, 300 gr.unt
Pentru asamblare: un borcan de gem de caise


Mod de preparare:



Ingredientele pentru foi se amesteca pana se obtine un aluat ferm care se imparte in 11 parti. Se coc pe fundul unei tavi, tapetata cu faina, 11 foi. Pentru crema un pahar de zahar se caramelizeaza usor si se stinge cu cateva linguri de apa, si se toarna peste amestecul obtinut din celelalte 2 pahare de zahar si lapte. Se fierbe pana se ingroasa pe Bain Marie amestecand continuu. Este gata cand se prinde de lingura de lemn.Cand se raceste se amesteca cu untul inmuiat si adaugat treptat.Cu crema rezultata se ung foile care se pun una peste alta. Foaia nr. 5 si 10 se ung cu gem.A unsprezecea foaie se faramiteaza si presara peste tort. Se lasa la temperatura camerei cateva ore ca sa  se fragezeasca foile dupa care se poate da la rece pana la servire.


Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest tort l-am gasit intr-un caiet vechi al unei matusi. E o reteta ff interesanta, si nu stiam ca e grecesc de origine. E totusi un fel de adaptare a clasicei mille feuille . Seamana si cu Napoleon la aspect. Aveti mai multe detalii despre reteta? Cum se numeste in greceste? E un tort des intalnit pe mesele grecilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara nu este grecesc, Habar nu am de unde profine si noi il avem tot din familie, Este adevarat o adaptare pentru mile-feuille.

      Ștergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere