Ingrediente:
750 gr. faina sau cat este necesar, un capetel baton vanilie, 2 cani de lapte, 1 cana de zahar, 2 linguri praf de copt, ulei pentru prajit, 4 lingurite drojdie uscata dizolvata intr-o 1 / 2 cana de apa calda, 4 oua, 1 / 2 lingurita, sare, scortisoara si miere pentru garnisit, nuci tocate - optional
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecam faina, sarea, laptele, ouale, praful de copt, zaharul si vanilia. Se amesteca drojdia si apa. Amestecati dupa cateva minute cele doua compozitii framantati un pic sa rezulte un aluat de consistenta buna putand sa mai adaugati mai multa apa, daca este nevoie. Acoperiti vasul cu un prosop curat si puneti-l deoparte sa creasca - aproximativ 4 ore. Puneti intr-un tuci ulei suficient si folosind o lingura, luati din compozitie si puneti sa se prajeasca in uleiul incins,invartindu-le sa se prajeasca bine pe toate partile. Folosind o spumiera, scoateti bilele prajite pe prosoape de hartie sa se scurga. Pentru a servi Loukoumades, aranjati bilele prajite pe un platou de servire. Se presara cu scortisoara si se toarna o suma generoasa de miere peste ele cat sunt calde. Dacă doriti puteti sa presarati si nuci tocate. Am constatat ca Loukoumades sunt mai gustoase a doua zi dupa ce au stat cu miere si scortisoara. Delicios! Nostima!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere