Ingrediente:
Pentru blat:1 / 2 cana cu unt, 1 / 4 lingurita sare, 3 / 4 ceasca de zahar, 1.1 / 2 linguri coaja rasa de lamaie, 2 oua 1 / 2 cana lapte cald ,1.1 / 2 cani faina,1.1 / 2 lingurita praf de copt; Pentru topping:1 / 2 ceasca suc proaspat de lamaie, 1 cana de zahar
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la mediu. Se bate untul bine intr-un castron adaugandu-se treptat zaharul in timp ce batem. Dupa aceasta se bat ouale pana se fac spuma si devin cremoase dupa care se rastoarna cu usurelul peste unt amestecand cu binete. Incalzim usurel laptele apoi turnam treptat faina, praful de copt, sare si coaja de lamaie peste el. Unim compozitiile dupa care turnam ce rezulta intr-o tava bine unsa cu unt topit si se coace aproximativ 25 de minute. Amestecam bine ingredientele toppingului impreuna intr-un castron, scoatem blatul din cuptor si il turnam si intindem cu o lingura uniform peste prajitura fierbinte dupa care dam inapoi la cuptor pentru a se mai coace inca 5 minute. Sucul va pătrunde in blat iar zaharul va face o crusta peste partea de sus.Taiati cat este calda prajitura in pătrate de dimensiunea potrivita pentru servire si aranjati-le pe un platou, gata pentru a fi mancate rapid.
Kali Orexi!Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere