Ingrediente:
4 albusuri la temperatura camerei (atentie sa nu scapati de loc galbenus in ele ca nu se mai leaga bezeaua), un varf de cutit sare , 1/4 lingurita crema de tartru (inainte ca bicarbonatul de sodiu si praful de copt sa fie disponibile bucatarii pastrau aluaturile coapte folosind crema de tartru in compozitie. Crema de tartru este numele comun pentru tartrat acid de potasiu si este, in esenta, o sare de acid.Este fabricata din hidroxid de potasiu amestecat cu acid tartric. Timp de secole a fost format din sedimentele ramas in butoaie dupa procesul de vinificatie. Se poate inlocui cu o cantitate mai mica de otet alb sau zeam de lamaie),250 gr zahar,un pic de vanilie, colorant alimentar in fuctie de dorinta.
Mod de preparare:
Puneti albusurile intr-un bol de mixer, având grija sa nu puneti absolut de loc si din galbenus deoarece bezea nu va reuşi. Bateti la mare viteza, albusurile cu varful de sare pana devin spumoase si nu mai cad din vas. Se adauga apoi 1/4 lingurita crema de tartru. Cand s-au intarit suficient se adauga usurel zaharul si vanilia dar fara sa oprim mixerul. Bezeaua este gata atunci cand vedeti ca sta "in picioare" Adaugati un colorant alimentar sau mai multe pe transe dupa cum doriti si mai bateti un pic pana la uniformizare. Daca vreti mai multe culori separati in mai multe vase de lucru. Umpleti cu aceste compozitii un cornet de lucru, tapetati cu hartie de copt o tava unsa in colturi cu unt ca sa nu alunece hartie si faceti cu cornetul jumatati de oua, eventual cu alta culoare conturul.Coaceti in cuptorul preincalzit pana cand observati ca s-au facu (cuptorul trebuie dat la minim ca sa nu se arda bezelele). Se lasa sa se raceasca in cuptor.Apoi ungeti cu crema de ciocolata sau Nutellajumatatiile dupa care le uniti. Ouale sunt gata si le putem pastra pentru mai multe zile intr-un container etans (nu in frigider!).
Le puteti orna inainte de servire cu frisca proaspat batuta sau le puteti umple chiar inainte de a fi servite cu inghetata de ciocolata .
Kali Orexi!Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere