Ingrediente:
1 kg de vinete mijlocii, 1 cana cu ulei de masline extravirgin cu mirodenii,4 cepe mari taiate rotocoale, 1 / 2 ceasca de patrunjel tocat fin, 5 rosii coapte taiate cubulete, 9-10 catei de usturoi feliati, 2 morcovi taiati rondele,2 linguri de branza rasa de alegere,2 linguri de pesmet,sare si piper dupa gust
1 kg de vinete mijlocii, 1 cana cu ulei de masline extravirgin cu mirodenii,4 cepe mari taiate rotocoale, 1 / 2 ceasca de patrunjel tocat fin, 5 rosii coapte taiate cubulete, 9-10 catei de usturoi feliati, 2 morcovi taiati rondele,2 linguri de branza rasa de alegere,2 linguri de pesmet,sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se spala vinetele se taie coziile si se pielesc zebra. Pe lungime faceti o taietura cu grija sa nu patrundeti pe partea opusa si punetiile in apa cu sare grunjoasa de mare. Lasati asa intr-un castron cel putin 15 minute sa-si scoata amareala din ele vinetele. Dupa 15 minute le scoateti si le uscati cu un prosop de hartie de bucatarie.Incalziti uleiul de masline si prajiti-le sa se inmoaie si sa se rumeneasca un pic.Acum le puteti pune in tava de gatit una langa alta si sa le faceti niste scobituri.In acelasi ulei in care s-au vinetele se pune ceapa felii pentru a se sota, dupa care se adauga rosiile, morcovii,feliile de usturoi, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.Se gatesc pana cand nu numai ramane zeama.In acest moment luati de pe foc si cu o lingurita umpleti vinetele cu aceasta compozitie.Se presara niste branza rasa, pesmet si ulei de masline.Se da la cuptorul preincalzit si se tine aproximativ 30 de minute. Imam Bayildi facut de dvs este gata de a fi servit. Poate fi servit pe un pat de orez si o lingurita de iaurt de oaie sau pot fi insotit cu cartofi prajiti, cartofi piure sau orice altceva doriti.Dar bine ar fi sa aveti alaturi si un paharel de Retzina.
Kali Orexi!Pofta Buna!
Extraordinara reteta!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place. este una dintre retetele mele preferate alaturi de Vinete ca la Muntele Athos (de incercat )
RăspundețiȘtergereDesi e tarziu,postez acum ca am terminat vinetele ca la Muntele Athos! Le voi incerca maine la pranz!Imi plac foarte mult retele din bucataria greceasca si libaneza! Le incerc acasa si imi ies bine! Va felicit pentru blogul de retete de unde ma voi inspira in viitor! L-am gasit si ma bucur nespus! O seara buna si multa sanatate!
RăspundețiȘtergereMultumesc si sa aveti pofta buna. Poate gasiti si o Retzina (pe la Real se mai gaseste) ca sa fie o masa greceasca pe cinste
RăspundețiȘtergere