Kokoretsi este printre cele mai iubite aperitive calde in Grecia si Cipru dar si de mine. Kokoretsi se face de obicei in momentul in care oamenii gatesc de Paşti mielul tradiţional. Pentru Kokoretsi sunt utilizate toate organele mielulului cum ar fi ficatul, plamanii, inima, rinichii, splina dar si seu şi intestine.In functie de cat de multi oameni sunt invitati la masa s-ar putea sa fie nevoie de maruntaie de la mai multi miei.Cea mai importanta parte cand se pregatesc Kokoretsi este spalarea intestinelor. Acestea sunt spalate la exterior si apoi sunt intoarse pe dos spalate foarte bine si tinute la inmuiat timp de aproximativ 1-2 ore in sare si otet. Dupa inmuierea lor, se intorc la loc si se mai spala o data. Taiati toate celelalte parti in bucati medii ca dimensiune cu exceptia seului si marinati in ulei de masline extravirgin cu mirodenii, lamaie, sare, piper şi oregano. Se prajesc apoi usor in tigaie, se acopera cu seu si se introduc in matele curatate ca mai sus. Se leaga bine la capete si se prajesc pe gratarul cu carbuni la foc mic agatate de un protap cel putin o ora. Kokoretsi este servit cald cu garnitura de cartofi prajiti si Horiatiki Salata si o cana de Retsina rece de la gheata.Multa munca dar merita efortul.
Kali Orexi! Pofta Buna!
Aici ai dat-o in bara urat de tot . Asta nu e kokoretsi cum nu sunt eu Brad Pit
RăspundețiȘtergereParerea mea este ca habar nu aveti de acest produs , n=u l-ati vazut in viata dvs si nu l-ati mancat niciodata. Va place doar sa faceti comentarii rauvoitoare doar de dragul de a ataca un proiect. Si eu traiesc in Grecia si recunosc acest produs asa cum este. Pe de alta parte fiecare bucatar are reteta lui asa ca lasati omul in pace
RăspundețiȘtergerekokoretsi...sunt o bunatate,eu cand am vazut prima data am zis ca nu voi manca niciodata...dar acum nu ma mai pot opri din mancat.de cate ori am ocazia o pun pe sotia me sa-mi faca kokoretsi la cuptor sau la protap sunt o bunatateeeee.
RăspundețiȘtergereeste kokoretsi 100%, acum cateva zile am mancat in Grecia aproximativ in forma asta, difera un pic reteta de la regiune la regiune
RăspundețiȘtergere