Souvlaki este diferit facut in Grecia fata de Cipru.In Cipru de exemplu se poate face fie din carne de porc fie din carne de miel (aceasta fiind mai gustoasa si mai hranitoare). Pentru a da gust bun se practica sa se intercaleze printre bucatiile de carne grasimea de pe coada de miel care atunci cand se topeste va da o aroma placuta si va inpiedica uscarea. Souvlaki se pregateste pe gratar cu carbuni la foc mic , se presara cu sare si piper la sfarsit si se pune cand este gata in vasul de servit impreuna cu ceapa si patrunjel taiate marunt iar ca garnitura rosii tocate, castraveti, lamaie verde iaurt de oaie sau tzatziki, pitta incalzita pe carbuni.
Spre deosebire, cel grecesc se poate face si din carne de pui sau vita dupa preferentile mesenilor. Se taie carnea in bucati un pic mai mare decat souvlaki cipriot si se lasa intr-un vas acoperite cu ulei de masline, lamaie proaspat stoarsa, usturoi proaspat tocat, sare, piper şi oregano.Se marineaza pentru aproximativ o zi pentru fragezirea carnii dupa care se pun pe frigarui. Ca si cel cipriot souvlaki se face pe gratar de carbune la foc mic foc mic pentru se face carnea incet si a nu se arde. Souvlaki grecesc poate fi servit ca o cina intr-o Pita greacă impreuna cu cartofi prajiti sau intr-o farfurie, insotit de orez, cartofi prajiti, Horiatiki Salata, cartofi copţi sau orice altceva doriti. Ca aperitiv cald se poate servi tot asa ca cel cipriot intr-un vas garnisit cu rosii tăiate, castraveti, ceapa verde proaspat taiata, lamaie si tzatziki. Alaturi intodeauna pita greceasca tinuta pe gratar. Puteti avea alaturi iaurt de oaie sau cu un pahar de vin alb.
Kali Orexi! Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere