„Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti” Blog culinar cu retete inedite testate de mine.
luni, 21 martie 2011
I Spanakotyropita tis progiagias tis Tzia-Placinta cu spanac, ierburi si Fetta a bunicii din insula Kea
Ingrediente:
Pentru foi: 1 / 2 kg de faina de patiserie,1 / 2 ceasca de ceai cu ulei ,1 lingura otet balsamic,apa calduta cat cuprinde. Pentru umplutura: 500 gr spanac tocat, 6-7 ceape verzi, 1 ceapa uscata, 1 praz,, 1 legatura marar,, 1 legatura patrunjel,, 1 kafkalithres ciorchine, o legatura asmatuchi (patrunjel cret), o mana de leurda, ceva fenicul si 4 maini de urzici curatata si spalate bine, 250 gr .Fetta maruntita cu furculita,1/2 ceasca bulgur, 3-4 oua,1 / 2 cana ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati si taiati verdeturile si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.Dupa aceasta va apucati sa faceti aluatul.Se amesteca faina cu sare, ulei si otet. Incet, se toarna apa calduta si se framanta pana cand devine un aluat moale pe care il impartiti in 4-6 bile, le pudrati cu faina si le lasati la odihna acoperite cu un servet.Puneti verdeata intr-un castron adaugati sare, frecati usor si apoi adaugati restul de ingrediente si amestecati usor si lasati un picut sa se umfle bulgurul..Intindeti cu facaletul 1/2. de dintre bilele de aluat si puneti-le in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Turnati deasupra amestecul de ierburi si branza, deasupra puneti restul de aluat tot asa intins cu facaletul.Ungeti suprafata aluatului cu galbenus de ou batut energic, intepati pe alocuri cu furculita ,stropiti un picut cu apa si dati la cuptorul bine incalzit circa o ora sau pana observati ca s-a facut aluatul de deasupra. Dupa ce o scoateti din cuptor lasati putin placinta sa se raceasca si o taiati in bucati potrivite pentru servit.
Kali Orexi! Pofta Buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere