Ingrediente :
Pentru compozitie:Un dovleac de aprox. 1.1 / 2 kg taiat cubulete,2 cepe tocate,sare marina fara iod si piper dupa gust, 2 linguri de menta taiata fin, 1 / 2 kg feta , 2-3 oua ; Pentru aluat:1 ceasca ulei de masline , 2 oua batute bine ,2 lingurite sare marina fara iod ,1 / 2 cana de lapte ,1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins cu facaletul.
Mod de preparare:
Gatiti dovleacul taiat cubulete si ceapa taiata marunt pana se transforma intr-un terci vanjos.Scurgeti surplusul de lichid daca este si adaugati menta, Fetta maruntita si ouale batute energic.Puneti toate ingredientele pentru aluat intrun castron mai maricel iar la sfarsit adaugati in ploaie faina atat cat este necesar si framantati bine. impartititi in doua aluatul rezultat si intindeti cu facaletul doua foi. Puneti prima foaie intr-o tava unsa cu ulei de masline adaugati compozitia de dovleac si acoperiti cu a doua foaie pe care o ungeti bine cu ou batut pe deasupra. Intepati din oc in loc cu furculita si dati la cuptorul bine incalzit . Coaceti pana se rumeneste foaia si scobitoarea iese curata. Lasati un pic sa se raceasca si taiati in bucati potrivite de servit.
Kali Orexi! Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere