miercuri, 26 ianuarie 2011

Ouzou Koulourakia/ Koulourakia (prajituri grecesti uscate cu ouzo sau fara)

Aroma acestor prajituri uscate este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate ca aperitiv, gustare, sau desert. Sunt realizate cu ulei de masline, o traditie greceasca de asemenea. Koulourakia poate fi realizat cu unt simplu, usor indulcit.Aveti mai jos amandoua retele , care va place mai mult pe aceia sa o incercati prima.


Ingrediente:


1 / 2 cana cu ulei de masline extravirgin de calitate,1 cana cu zahar brun,2 oua ,1 / 4 ceasca ouzo ,1 / 2 lingurita de anason (puteti folosi si din cel stelat care are aroma mai intensa) si coriandru pisat (combinate) , sucul de la o lamaie , 5 1 / 2 cani de faina de patiserie, 1 lingurita de praf de copt , un praf de sare , seminte de susan

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la maxim. Intr-un vas adanc bateti impreuna uleiul, zaharul, ouale pana devine aluatul cremos. Separat amestecati energic in ouzo, anasonul si coriandrul precum si sucul de lamaie. Uniti-le si amestecati bine pana la omogenizare.Amestecati faina cu praful de copt si turnati-o in ploaie peste cealalta compozitie framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini sau de peretii vasului.Pe o suprafat pudrata cu faina si avand mainile date cu ulei intindeti aluatul cu facaletul, taiati mici fasii din el pe care le impletiti pentru a forma prajiturile ( trebuie sa aiba o dimensiune de aprox. 8-10 cm).Pe deasupra presarati seminete de susan si dati la cuptor intr-o tava cu hartie de copt la foc mediu pentru 30 minute sau pana observati ca s-au facut.

Daca nu va place aroma de ouzo si anason puteti incerca varianta de mai jos

Ingrediente:

8-9 cani faina ,2 linguri de praf de copt , o jumătate de kg de unt,2 cesti de zahar brun,,6 oua batute,o bucata pastaie de vanilie,1 ou batut cu 1 lingura de apa .

Mod de pregatire:

Incalziti cuptorul maxim. Amestecati faina cu praful de copt, bateti spuma untul inmuiat in prealabil cu zaharul si adaugati ouale batute energic, dupa care amestecati cu faina mestecand bine sa nu ramana cocoloase. Daca nu este suficienta faina cat sa iasa un aluat moale usor modelabil mai puteti adauga.Adaugati si vanilia. Faceti din acest aluat mici gogosele alungite (va este mai usor daca va pudrati cu faina pe maini) cam de 5-7 cm si le asezati in tava captusita cu hartie de copt, le ungeti cu oul batut cu apa si le dati la cuptor 25-30 minute sau pana cand se rumenesc bine.


Kali diaskedasi! Distractie placuta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere