duminică, 14 noiembrie 2010

Salam de biscuiti ( fara zahar)

Ingrediente:

400 gr. biscuiti populari sfaramati, 200 gr. de visine din visinata sau afine din afinata, 100 gr. stafide, 100 gr. nuci tocate, 1 pachet de unt de 200 gr., 200 ml lapte dulce fiert, 3 linguri cacao de buna calitate si o tableta de 100 gr. ciocolata amaruie fara zahar cu 70% cacao.

Mod de preparare:

Laptele cu cacoa se fierb si se toarna peste tableta de ciocolata. Se amesteca pana ce se omogenizeaza dupa care se adauga untul si se amesteca in continuare. Se lasa sa se racoreasca. Biscuitii pisati se amesteca cu stafidele ,nucile, afinele/visinile. Dupa ce s-a racorit compozitia cu ciocolata se amesteca cu biscuitii pregatiti ca mai inainte. Se amesteca bine si se toarna intr-o forma de chec umezita in prealabil sau pe fundul careia s-a pus o folie de celofan. Se da la frigider cateva ore (4-5) pana se intareste. Se rastoarna din forma, se taie in felii si se serveste cu frisca naturala proaspat batuta.

Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere