duminică, 14 noiembrie 2010

Spanacopita me Tyri Feta (placinta cu Spanac si branza Feta)

Ingrediente :


700 gr spanac congelat sau 1 kg. spanac crud,2 legaturi de marar  tocate si 2 legaturi de patrunjel taiate 0 legatura busuioc sau oregano,2 legaturi de ceapa verde taiate,1 ceapa mare galbena taiata marunt,300g branză Feta, 150g brânză ricotta (se poate folosisi branza de vaci sau urda), 70 g kefalograviera,  parmezan sau pecorino ,5 oua ,2-3 linguri de pesmet ,1/2 nuca de nucsoara proaspat macinata, ½ lingurita de piper negru proaspăt macinat, 60ml ulei de măsline, 100 gr.unt topit sau ulei de masline pentru unsul foilor,un pachet de foi de placinta sau de aluat fraged este chiar mai bine de 500 gr.
 
Pregatirea :


Se curata si se spala spanacul proaspat, se scot frunzle de pe tulpina, se lasa la scurt bine. Se rup în bucati mari frunzele . (In cazul in care folositi spanac congelat puneti continutul pungii intr-un vas cu apa clocotita asteptati sa se inmoaie dupa care scurgeti cu o strecuratoare si pastrati spanacul). Puneti bucata de Feta intr-un castron mare si maruntiti grosolan cu furculita. Adaugati ricotta, kefalograviera,  ouale, ceapa, nucsoară, piperul si uleiul.  Se amesteca cu furculita pentru a combina. Adaugati  spanacul, mararul,patrunjelul ,busuiocul (sau oregano),pesmetul, sarea si piperul dupa gust. Preincalziti cuptorul la mediu. Lasati compozitia la rece sa-si ia aromele aprox. 1/2 ora. Incepeti sa intindeti foile de placinta in tava pe care o veti folosi. Ungeti fiecare foaie cu unt topit.Dupa ce ati pus cam jumatate din foi rasturnati compozitia si intindeti-o bine. Puneti apoi si restul de foi de placinta.Cand ati terminat de intins foile intepati cu o furculita din loc in loc dupa care taiat cu un cutit in bucati cat pentru o portie. Se da la cuptor 45 min- 1 ora sau pana cand observati ca foile de placinta s-au usor bronzat. Se serveste rece sau calda dupa preferinte cu o cana de iaurt de oaie alaturi.

Notă: 
Spanacul poate fi pregătit cu o zi inainte. Acesta trebuie să fie cat de uscat este posibil pentru a va asigura ca spanakopita nu devina umeda. 

Kali Orexi!Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere