duminică, 21 noiembrie 2010

Mansaf (mancare iordaniana)

Ingrediente:
2-3 cani de orez,450 gr mix de  migdale, nuci, fistic, kaju, arahide, alune ,1.5 kg amestec carne de pui taiata bucatele si carne de vitel sau vaca,berbec sau miel -taiata bucatele, 0.750kg carne tocata de oaie berbec sau miel 1/2 kg iaurt,condimente :7 spices,chimen pudra,menta maruntita,curry,zeama de la o lamaie sare si piper dupa gust, unt sau ulei de masline pentru calit.


Mod de preparare:
Carnea de pui, vitel sau vaca si berbec sau miel se fierbe (intai punem la fiert carnea care fierbe mai greu) cu condimentele,pana se inmoaie apoi se caleste in putin unt sau ulei de masline, iar carnea tocata se prajeste (caleste) usor cu putine condimente la alegere de mai sus +scortisoara si nucsoara proaspat rasa si se adauga la sfarsit o ceasca din zeama carnurilor fierte si se lasa sa scada. In acest timp fierbem foarte bine orezul , adugam in zeama de fierbere si supa rezultata de la fierberea carnurilor. Se prajeste mixul de  migdale, nuci, fistic, kaju, arahide alune in putin ulei de masline dupa care se aseaza pe fundul unui vas de lucru dupa care se pun straturi succesive de orez si carne bucati si carne tocata. La sfarsit rasturnam intr-o tava intinsa astefel ca alunele vor ajunge deasupra.
Se serveste cu crema de  iaurt-Labneh, Ayran -iaurt cu menta si salata de legume sau verde.

Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere