duminică, 21 noiembrie 2010

Gigantes tou fournou (fasole gigant la cuptor)

Ingrediente:
1/2 kg fasole uscata gigant, 3-4 tulpini telina, 3 cepe rosii taiate ineluse, 4-5 rosii carnoase taiate cubulete, 1 lingura pasta tomate,sare piper dupa gust, 1/2 lingurita boia iute sau un varf de pasta de ardei iuti, o lingura zahar, 5 -6 rosii uscate la soare,2 morcovi taiati rondele, o legatura de patrunjel taiata marunt si una de marar, 250 gr feta .

Mod de preparare:
Se lasa cel putin 12 ore la inmuiat fasolea dupa care se fierbe in trei ape (doar prima apa poate sa fie rece restul sa fie fierbinti) cu cate un varf de lingurita de bicarbonat dar nu de tot deoarece o sa mai fiarba si cat sta la cuptor. Se caleste usor ceapa intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se adauga tulpinile de telina tocate  si se mai tine pe foc un pic.In oala de pamant pe care o vom baga la cuptor se rastoarna ceapa si telina se pun rosiile taiate cubulete, rosiile uscate taiate in bucati, pasta de tomate, boiaua ,zaharul ,sarea si piperul, morcovii, patrunjelul (doar o parte) si mararul si bineinteles fasolea. Se amesteca bine , se pune o parte din  ultima zeama in care a fiert fasolea cat sa fie acoperita compozitia si se da la cuptor cu capacul pus 1 ora si jumatate, cu atentie ca daca mai este nevoie de zeama se mai adauga la mijlocul perioadei si la sfarsit. La sfarsit cand este gata se adauga restul de patrunjel si branza feta taiata cubulete se amesteca usor sa nu se sfarame  si serveste cu muraturi.

Kali Orexi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere