Ceviche
de somon cu ceapă roșie murată, este o combinație de rafinament francez și prospețime
peruviană — totul echilibrat perfect.Ceviche de somon
Ingrediente (2 porții): A. Pentru pește: 250 gr. somon foarte proaspăt,
fără piele și oase, zeama de la două lime+ zeama de la ½ lămâie, o linguriță ghimbir proaspăt ras fin, o lingură ulei de măsline extravirgin sau ulei de avocado, ½ ardei iute roșu mic (sau verde), tocat mărunt, sare marină neiodată fină, piper alb proaspăt măcinat/ B. Pentru ceapa roșie murată: o ceapă roșie mică, tăiată foarte subțire, 100 ml. oțet de vin alb sau de orez, 50 ml. apă, o lingură zahăr brun, ½ linguriță sare/ C. Pentru servire: un avocado copt, tăiat cubulețe, câteva frunze de coriandru, proaspăt, o linguriță semințe de susan prăjite (opțional), diverse
verdeturi sau flori comestibile (pentru decor) Ceapă roșie murată
Mod de preparare
Sfaturi:
- Folosiți pește de cea mai bună calitate, pentru că nu e gătit termic.
- Nu marinați somonul mai mult de 10–12 minute — altfel devine opac și își pierde finețea.
- Puteți adăuga câteva picături de sos de soia pentru un accent discret.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere