vineri, 12 mai 2023

Placinta cu verdețuri de primăvară, ștevie, frunze de sfeclă, ceapă verde și brânză de capră


Ingrediente:
1 pachet de  foi aluat fraged, 100 gr. unt topit/ Pentru umplutură: 300 gr. brânză de capră (proaspătă), 100 gr. telemea sărată de capră (dată pe răzătoare), 150 gr. smântână, 4 ouă, o legătură mică de ștevie (puteți înlocui cu spanac), o legătură mică de frunze de sfeclă (mangold), o legătură de mărar și una de pătrunjel verde, ceva mentă proaspătă, 5-6 fire de ceapă verde, 2 fire usturoi verde,  1 fir de praz, sare marină neiodată și piper după gust și necesități, 100 gr. unt nesărat.

Mod de preparare: Într-un castron mare puneți brânza de capră proaspătă, telemeau rasă fin, smântâna groasă și ouăle întregi și amestecați. Pregătiți și tocați verdețurile: ștevia, pătrunjelul, mărarul, menta , ceapă verde, usturoiul, prazul.Adăugați verdeața în castronul cu umplutura de brânză și smântână. Amestecați totul și gustați de sare și piper. Deoarece facem o plăcintă aperitiv ar fi bine ca umplutura să aibă suficientă sare. iar amestecul să fie destul de subțire. Topiți 100 gr. de unt nesărat și lăsați-l la răcorit. Încălziți  cuptorul la treapta medie.Într-o tavă de copt  puneți o foaie direct  fundul ei ( ar fi bine să o ridicați un pic pe pereții tăvii), ungeți-o cu puțin unt cu o pensulă și dați-o scurt la cuptor. După aceasta scoateți tava din cuptor și puneți umplutură de brânză și verdețuri. Nivelați frumos și așezați a doua foaie pe care o ungeți și pe ea cu unt, înțepați-o din loc în loc cu o furculiță. Dați la copt în cuptorul preîncins și coaceți 40-45 de minute la un foc mediu spre mic. Când este gata lăsați plăcinta la răcorit în tavă vreo 30 de minute și puteți apoi servi. 


 Spor la treabă și poftă bună!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere