Pentru greci, plăcintele fac parte din micul dejun tradițional. Pe vremuri, fermierii greci obișnuiau să ducă cu ei câteva felii la câmp,
pentru a se bucura de ei ca mic dejun sau gustare după primele câteva ore de muncă ca apoi să-și continue munca. Pita este pentru greci, ceea ce este pizza pentru italieni. Poate ați citit / auzit că, în Grecia, sunt apreciate pe lângă plăcintele dulci și plăcintele sărate. In Grecia veți găsi nenumărate variante de plăcinte sărate! Cele mai populare sunt plăcintele cu brânză (tiropita), plăcintele cu spanac (spanakopita), plăcintele cu șuncă-brânză (zamponotyrópita), dar și plăcinte cu carne de vită măcinată (kimadopita/kratopita).
Cele mai bune plăcinte tradiționale din Grecia se fac în zonele centrale și nord-vestice (Grecia centrală, numită și Roumeli, Tesalia și Epir). Aici în aceste zone veți găsi brutării tradiționale cu delicioase plăcinte fyllo făcute ca pe vremuri. Plăcinta a cărei rețetă o prezint astăzi este o plăcintă foarte ușor și rapid de făcut și nu folosește foi de plăcintă și nici aluat fraged. patiserie. Nu aveți nevoie de fyllo sau aluat fraged pentru a o face. Este cea mai ușoară și mai rapidă plăcintă cu brânză grecească pe care o puteți face și se numește Tempelopita (Τέμπελοπιτα) sau Tou Tempeli (Του Τεμπέλη). Ce inseamna aceste cuvinte? Ei bine, Tempelopita înseamnă literalmente „Plăcintă leneșă” și Tou Tempeli înseamnă „Leneș”.
Deci, să trecem la treabă și să vedem cum să facem această plăcintă.
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 180 gr. C. Puneți uleiul-untul înmuiat, ouăle și iaurtul într-un castron, bateți bine apoi adăugați făina și praful de copt. Adăugați apoi ceapa verde mărunțită, feta ( sau brânza folosită) și măsline. Adaugați ierburile și condimentați cu mult piper negru proaspăt măcinat și puțină nucșoară. Turnați amestecul în vasul de copt netezind aluatul, după care presărați semințele de susan. Coaceți timp de 30 de minute sau până devine auriu. Nu-l gătiți prea mult deoarece se va usca. Lasați să se răcească 5 minute, apoi taiați în porții pătrate și serviți imediat.
Mai puțin de 10 minute de pregătire, pentru o delicioasă plăcintă cu brânză, care este servită ca: un mic dejun, o gustare, un aperitiv și chiar un fel principal împreună cu niște salată!
Mici sfaturi de gătit Tempelopita
Puteți păstra această plăcintă înfășurată în folie la frigider și reîncălziți-o a doua zi având același rezultat delicios! În plus, puteți face nenumărate combinații cu diferite combinații de brânză (dar păstrând întotdeauna feta ca brânză principală, deoarece definește felul de mâncare)! Posibilitățile sunt nelimitate!
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere