vineri, 11 ianuarie 2019

Paste cu fructe de mare a la Papagheorghiu



Ingrediente pentru 2 persoane:

Un pachet cu fructe de mare (    midii, calamari, creveti = in total cam 1/2 kg.), 3 fire  de ceapa verde, 3 catei de usturoi tocati marunt, o legatura mica de patrunjel frunze taiat marunt, un picut de ulei de masline extravirgin de calitate, 1/2 pahar cu vin alb sec-70 ml., 20-30 rosii chery, 1 pahar de vin cu suc de rosii, zeama de la 1/2 lamaie, ceva coaja de lamaie bio rasa, sare si piper dupa gust, oregano uscat, un ardei iute (in functie de cat de iute acceptati), 1/2 lingurita zahar, optional pentru sos ceva parmezan dar si pentru servire obligatoriuspaghete ( de prefaerat ar fi sa folositi Linguini dar merg si spaghetele normale) pentru doua persoane 200 gr. fierte al-dente (mai putin un minut decat este prevazut pe ambalaj, timpul se socoteste din momentul in care dupa introducerea pastelor apa incepe din nou sa fiarba)
   

  
Mod de preparare:
 
Intr-o tigaie punem la incalzit, la foc mic  uleiul de masline, dupa care adaugam usturoiul, patrunjelul, ardeiul iute si rosiile cherry (dar, doar dupa ce usturoiul si patrunjelul s-a calit usor prinzand culoare fara ardere). Odata ce rosiile chery s-au inmuiat adaugam fructele de mare (atentie daca sunt congelate ar fi bine ca mai inainte sa le decongelam in soc termic, nu sa le lasam sa se decongeleze singure). Invartim cu spatula un pic in tigaie iar cand observam ca fructele de mare au prins culoare stingem  cu vinul alb (in acest moment trebuie dat focul la maxim pentru a ajuta evaporarea rapida a alcolului). Acum adaugam si coaja de lamaie lasam sa dea in doua trei clocote dupa care adaugam sucul de rosii, zaharul si condimentam cu oregano,sare si piper. Lasam sa dea in cateva clocote si stingem deoarece sosul este gata.
In acest timp in care pregatim sosul punem apa la fiert cu ceva sare si pregatim pastele.. Cand pastele sunt gata fierte le adaugam dupa scurgere peste sos, mai aprindem o data focul si mai dam in doua clocote. La acest pas putem adauga optional si ceva parmezan ras. 
Putem da la servit preparatul care este gata, avand alaturi parmezan ras si cateva felii de paine prajita. 

Spor la treaba si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere