joi, 28 mai 2015

Bourdeto-Specialitate cu peste din Corfu


Bourdeto sau Bourdetto este cel mai faimos preparat din peste facut in Insula Corfu facut cu felurite tipuri de peste (cel cu peste scorpion fiind cel mai bun). Se prepara intr-un sos picant de rosii.


Ingrediente:

5 pesti scorpion spalati si curatati bine, 10 fire de ceapa verde sau 4-5 cepisoare albe taiate marunt, o lingurita pasta de tomate, 2-3 rosii coapte, 1/2 ardei gras rosu 2 lingurite de ardei iute rosu, 150 ml. uilei masline extravirgin, 150 ml. apa, sucul de la o lamaie, sare marina neiodatasi piper alb dupa gust



Mod de preparare:

Incalziti usor uleiul intr-o tigaie cuprinzatoare. Adaugati ceapa si ardeiul si sotati-le usor. Dizolvati pasta de tomate in apa si adaugati-o sa stingeti in tigaie. Continuati gatirea pana ce se inmoaie ceapa, adaugati apoi rosiile si ardeiul gras. Adaugati apa iar cand sosul incepe sa fiarba adaugati si pestii. Acoperiti si gatiti aprox. 15 minute.Nu se amesteca in tigaie, doar  se agita. In caz contrar, pestele se va rupe. La sfarsit adaugati sucul de lamaie si serviti preparatul cat este cald cu garnitura de cartofi prajiti. Alaturi un pahar de vin alb local Kakotrygis.


Spor la treaba si pofta Buna !Kali Orexi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere