marți, 10 ianuarie 2012

Kéik Fýllo Me Karýdi Marénka-Tort de pricomigdale

Reteta inscrisa in concursul " Electrolux – Cina la Cube Milano""

Ingrediente:

10 oua,  zahar cat greutatea a 10 oua intregi, nuca la fel, 500 gr. unt, 200 gr. zahar pudra, 100 gr. cacao de buna calitate, vanilie si rom dupa gust


Mod de preparare:


Foile : Se bat albusele spuma si se adauga zaharul treptat si se continua baterea pana nu curg din castronul rasturnat.Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pot inlocui 5 linguri cu pesmet foile ies la fel de gustoase dar mai putin friabile. Se coc din aceasta compozitie 4-5 foi pe hartie pergamentata unsa cu un si asezata pe tabla de copt.
Crema : Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si cacao. Apoi se tin pe Bain Marie pana cand se ingroasa si continuand mestecarea. Se racoreste se adauga vanilie si rom. Untul se freaca spuma si se adauga treptat peste compozitia anterioara. Cu aceasta crema se umplu folie si se inbraca tortul. Se da la rece cel putin o zi ca sa se patrunda foile. Se poate servi cu frisca proaspat batuta si alaturi cu un pahar de sampanie.


Kali Orexi!Pofta buna!

17 comentarii:

  1. Foarte buuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnn!

    RăspundețiȘtergere
  2. Papa G., as vrea sa testez tortul asta. Se poate? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pricomigdale...un gust minunat! Il voi incerca si eu!!!Ma bucur ca am gasit reteta..

    RăspundețiȘtergere
  4. In Weekend o sa il facem si comentarii in plus dupa ce il savuram.Sunt convins ca o sa fie super delicios,

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun par bun este,merita incercat

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent! Unul dintre torturile mele preferate!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina treaba, blogul e mortal! Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun tort, si cred ca nu dureaza foarte mult prepararea. Papagheorghiu, fa tot asa mai departe, fiindca multe retete de pe blog le-am probst si au iesit foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. suna apetisant , dar cat de greu o fi oare de preparat?!

    RăspundețiȘtergere
  10. ffffff bun!cred ca e cam greu de facut dar cu atit mai bun de mincat

    RăspundețiȘtergere
  11. Cel mai buuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn alaturi de un tort de acum cateva postari Opera. le-am testat pe amandoua. La mai multe retete

    RăspundețiȘtergere
  12. Un tort minunat, preferatul meu

    RăspundețiȘtergere
  13. Intai tortul Opera, apoi cel Cardinal si acum minunatia asta de Tort Pricomigdale. Bravo tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  14. La o asemenea feliuta ma bag si eu :), dar nu refuz nici sampania ;) se poate din amandoua ? :D

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere