luni, 9 ianuarie 2012

Glasarisména karotákia-Morcovi confiati

Ingrediente:

1 kg morcovi proaspeţi (alegeti pe  cei mai mici in dimensiuni, ideal ar fi morcovii baby), 1 lingura de zahar, 100 gr. unt, sare marina neiodata dupa gust, un pic de patrunjel tocat fin.


Mod de preparare:

Curatati bine de coaja morcovii si spalati-i. Puneti-i intr-o tigaie mare, adanca si  acopereti-i cu apa. Adaugati jumătate din unt (50 gr.), zaharul si sarea. Acoperiti cu un capac si  fierbeti timp de 10 minute, aproximativ. Scoateti apoi capacul si  continuati sa fierbeti pana ce sunt gata morcovii si se evapora complet in apa. Adaugati restul de unt si  lasati timp de 4-5 minute amestecand constant si activ in tigaie pentru a evita lipirea. Puteti adauga acum un pic de patrunjel tocat fin da o savoare placuta. Se poate folosi ca garnitura la orice tip de friptura.



Kali Orexi!Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere