luni, 16 mai 2011

Sarmale in foi de varza cu orez si legume

Ingrediente:



2 verze murate potrivite ca dimensiune, 3 cesti de orez, 3 legarturi de ceapa verde taiata marunt, 2 ardei grasi, 4 rosii taiate cubulete, 1 legatura marar+1 patrunjel taiate fin, 1 lingurita cimbru, 2 morcovi rasi, 1/2 telina rasa, 1 radacina patrunjel rasa, sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:



Se pun toate ingredientele intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si se calesc cat sa se inmoaie nu sa se arda. La sfarsit adaugati si o ceasca de apa calduta si le lasati cu focul stins la odihna. Cu acest amestec umplem cu grija foile de varza inpaturindu-le frumos ca pe orice sarma. Le punem pe randuri intr-o oala de pamant la fundul careia am pus varza tocata , ultimul rand terminandu-se tot cu varza tocata. La sfarsit am adaugat bulion de rosii 2 cani (3 linguri de pasta de rosii diluate in apa calda). Le dati la cuptor si le tineti cam 2 ore urmarind sa nus cada prea mult zeama. Le serviti calde cu mamaliguta si cu cateva linguri de iaurt de oaie deasupra.



Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere