Ingrediente
1 / 2 varza taiata in bucati, 1 ceapa tocata si un praz, o legatura marar tocat (aprox o ceasca)+1 legatura de hasmatuchi ,2 rosii tocate ,1 morcov, 1 ardei Kapia+1 ardei gras, 1 dovlecel (optional) , 8 linguri de orez (2 linguri de orez pentru fiecare comesean ),sare si piper boabe dupa gust, 3-4 cuisoare dupa gust, 1 frunza de dafin,1 pahar de ulei masline extravirgin cu mirodenii, iaurt pentru servire si zeama de la o lamaie .
Mod de preparare:
Curatati legumele de frunzele exterioare. Le spalati bine sub jet de apa. Puneti-le pe toate impreuna intr-o cratita (fara dovlecel, marar si hasmatuchi), adaugati orez, ulei, sare si piper,cuisoare, frunza de dafin si amestecati. Se toarna apa astfel incat sa le acopere. Se fierbe acoperita cu capac aproximativ 20-30 de minute (sau pana cand s-au fiert legumele) cu atentie pe focul mediu si cu sita sa nu se lipeasca orezul. Spre sfarsit adaugati si dovlecelul care fierbe rapid.La sfarsit de tot adaugati verdeata. Nu amestecati ci treceti doar cu lingura prin compozitie pentru a preintampina lipirea orezului. Cand este gata vom servi cu două linguri de iaurt si lamaie. Se serveste foarte bine ca garnitura la burgeri la gratar sau la souvlaki.
Kali Orexi!Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere