sâmbătă, 10 septembrie 2011

Pastisada

Ingredientepentru 4 persoane:

1 kg carne de vită  taiata in bucati mici, 3 cepe mari fin tocate,3 catei de usturoi zdrobiti, 2 linguri pasta de tomate, 3 rosii taiate cubulete, sare marina neiodata si piper, 2 frunze de dafin,1 ceasca mica de ulei de masline extravirgin, apa si vin rosu in parti egale, paste dupa gust (traditional pastele se faceau in casa dar mai usuram munca si le luam de-a gata) pentru 4 persoane
.

Mod de preparare:


Puneti uleiul intr-o tigaie mare pe foc micut si adaugati ceapa si usturoiul si caliti usor pentru 2 minute. Adaugati carnea de vita in tigaie, si amestecati usor continuand gatirea pentru inca 5 minute. Apoi se adauga frunzele de dafin, sarea, piperul, pasta de tomate, rosiile, se adaugă apa in cantitate egala cu vin pana cand carnea este acoperita , amestecand un pic. Se acopera cratita si se lasa pe foc mic si cu o sita dedesupt pana cand sosul este gros, iar carnea este frageda. Timpul de preparare poate varia în funcţie de calitatea carnii  si grosimea portiilo
(cam 2 ore). Doar adaugati mai multa apa indoita cu vin, dacă este nevoie Fierbeti pastele si serviti preparatul cald ,paste +carne si sos pe deasupra.


Kaili Orexi!PoftaBuna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere