duminică, 11 septembrie 2011

Bouef Bourguignon - Julia Child

Tocmai am revazut   Julie and Julia  filmul cu   Meryl Streep despre celebra Julia Child si m-am inspirat din prima reteta   Bouef  Bourguignon, adica tocanita aceea facuta de Julie in superbul vas Le Creuset, pe care o arde prima data dar la a doua incercare ii iese minunat. E care dureaza ceva timp pana e gata fiind destul de laborioasa si avand multe etape si destul de  multe ingrediente - dar in final rezultatul justifica toata munca si concluzia este ca merita facuta. Asa bunatate, mai rar!

Ingrediente:

1.2 kg carne de vita (eu am folosit spata), 200 gr. bacon, 2 cepe, 2 morcovi, 40 cepe mici de arbagic (se gasesc la borcan conservate gata curatate), 600 gr ciuperci (eu am folosit ciuperci din borcan, cele proaspete trbuie curatate si oparite), 3 linguri pasta de tomate,5 rosii coapte, 1 capatana usturoi, 1 lingura cimbru proaspat,3-4 foi de dafin, sare marina neiodata, 3/4 lingurita amestec piper boabe (verde, negru si rosu), ulei de masline extravirgin, o sticla de vin rosu, 700 ml zeama de vita, 3 linguri de faina, 50 gr. unt


Mod de preparare:

 
Taiem carnea cubulete si o scurgem si 
uscam bine in prosoape de hartie.
Taiem soriciul de pe bacon, il transam 
in fasii si il punem la sotat in uleiul incins. 
Cand s-a rumenit usor il scoatem 
si in grasimea ramasa sotam si carnea
pe toate partile. O scoatem
si pe  aceasta si punem la sotat morcovii
taiati rondele si ceapa inele. Cand sunt gata 
punem inapoi carnea si baconul presaram cu faina
bine amestecand sa fie toate bucatiile acoperite si dam
la cuptorul incins in prealabil unde tinem 4 minute, dupa 
care scoatem cratita din cuptor mai amestecam un pic si 
punem la loc inca 4 minute. adaugam apoi zeama de vita ,
vinul,cimbrul si foile de dafin, pasta de tomate 
si rosiile cubulete, rasturnam totul intr-o oala de lut si dam la 
cuptor ,acum la foc 
mediu tinand pana se inmoaie carnea (la mine a durat 2 1/2 ore. 
In acest timp sotam
in ulei incins si unt cepele mici si ciupercile pe rand. 
Cand carnea s-a facut ,dam la o parte soriciul ,rasturnam 
printr-o sita in alt vas sosul si pastram restul ingredientelor. 
Vasul cu sosul il punem pe foc mai adaugam daca este nevoie 
un picut de vin si fierbem pentru cateva minute sa se ingroase 
sosul dupa care rasturnam  peste carne
adaugam si cepele si ciupercile sotate si servim cat este cald 
cu cartofi fierti ca 
garnitura si un pahar de vin rosu alaturi.
Pofta buna!



Un comentariu:

  1. Salut,

    Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

    Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
    Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in "opinia" motoarelor de cautare.

    Numai bine,
    echipa allblogs.ro

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere