marți, 7 iunie 2011

Taramasalata-Salata de icre


Ingrediente:
250 g icre afumate de cod curatate de pieliti, 1 ceapa alba lunguiata fin taiata, 2 felii de paine cu crusta luata inmuiate in lapte, 150-200 ml mix de ulei de masline cu floarea soarelui, zeama de la o lamaie, un picut de piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Scoateti icrele de cod din pieliti si faramati-le.
Inmuiati feliile de paine intr-un bol cu lapte timp de 2 minute. Scoateti-le apoi si scurgeti-le, scotand orice exces de lichid. Puneti-le in blender impreuna cu icrele si ceapa si amestecati un pic. Se toarna apoi incet amestecul de ulei in blender, picătura cu picătura, la inceput ca la o maioneza, amestecand continuu pana cand icrele se fac. Se toarna apoi usurel amestecul de zeama de lamaie cu piper si cateva lingurite de apa minerala. Daca amestecul este prea gros se poate pune apa mai multa. Consistenta trebuie sa fie  ca la  un hummous.  Pentru a servi: transferati taramasalata intrun castron de servire,  presarati un pic piper cayenne peste si o ploaie marunta de ulei de măsline. Se serveste cu paine prajita usor sau pita. Eu le-am garnisit  cu fileuri de anchois pe unele si pe altele doar cu un pic de ulei de masline extravirgin pe deasupra,patrunjel si lamaie.

Kali Orexi!Pofta buna!







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere