Ingrediente:
12 cesti de lapte, 7. 1 / 2 linguri cu virf de amidon din porumb, 8 linguri de zahar,1. 1 / 2 - 2 linguri de apa de floare de portocal (Anthonero) sau apa de trandafir (Rothostagma).
Mod de preparare:
Se toarna 10 cesti de lapte intr-o cratita si se incalzeste pana cand este aproape de fierbere. In acelasi timp, se toarna restul de 2 cani de lapte intr-un castron, se adauaga amidonul si se amesteca pana la dizolvare. Acest amestec il turnati peste laptele fierbinte (pe focul mic) impreuna cu zaharul, amestecand cu o lingura de lemn continuu pana cand incepe sa faca bolboroace. Luati cratita de la caldura, adaugati apa cu aromă de portocale sau apa de trandafiri si amestecati pentru combinare. Stropiti bolurile de servit cu apa de flori de portocale, turnati Machalepi si dati la rece pentru a se inchega la fundul vasului, dupa care puteti baga la frigider. La servit stropiti suprafata cu sirop de trandafiri sau ce alt sirop va place mai mult.Mahalepi este de obicei servit in zilele calduroase de vara ca un desert racoritor, dar pentru ca este gustos se poate face pe tot parcursul anului.
Kali Orexi! Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere