vineri, 29 aprilie 2011

Horiatiki Omeleta-Omleta taraneasca

Ingrediente:

2 cesti vinete taiate marunt,1 foaie de dafin, 1 ceasca cartofi albi taiati in felii subtiri, 3 oua, 1 rosie mare taiata cubulete, sare marina neiodata si piepr proaspat macinat dupa gust, o legatura usturoi verde sau 2-3 catei de usturoi maruntiti, o mana de busuioc tocat.



Mod de preparare:


Prajiti cartofii in ulei cat sa se inmoaie si sa se maroneasca, dupa care-i scoateti pe un servet de hartie si-i lasati sa se scurga. Prajiti si vinetele (este bine ca inainte ca se le luati amareala sa le tineti un pic cu sare dupa care sa le stoarceti) si tot asa le lasati la scurs. In tigaia in care veti face omleta, puneti niste ulei de masline, caliti un pic usturoiul dupa care adaugati rosiile si foaia de dafin si gatiti la foc mic pt. 8-10 minute dupa care puteti adauga  vinetele si cartofii si sa mai tineti inca 3-4 minute. Rasturaati peste aceasta compozitie ouale batute energic si condimentate cu sare si piper si la care s-a adugat si o mana de busuioc maruntit. Frigeti pana cand este gata si serviti omleta calda cu paine neagra si eventual o salata de sezon din cele prezentate de mine pe blog.


Kali Orexi! Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere