marți, 26 aprilie 2011

Frikassee arní-Frikasse de miel

Ingrediente:

Doua salate crete rosii, sase cotlete de miel, 1/2 ceasca de cafea cu ulei de masline extravirgin, 2 legaturi de marar, patru oua, sucul de la două lamai, 3 legaturi de ceapa verde sau 2 cepe uscate, 2 pahare cu vin alb sec.



Mod de preparare:


Puneti uleiul intr-o oala si sotati putintel ceapa dupa care puneti si cotletele de miel in prealabil sarate si piperate in uleiul fierbinte si maroniti un pic pe ambele parti.
Acoperiti cu vinul si  gatiti pana se inmoaie cotletele (aproximativ 30-40 minute). Curatati frunzele de salata verde cu apa multa si fara a le zvanta taiati-le in bucati potrivite si puneti-le peste cotletele de miel. Adaugati mararul  taiat fin si  gatiti in continuare pana se inmoaie salata. daca este nevoie completati cu apa. Se scoate de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute. In acest timp facem sosul Avgolemono, batand ouale energic si adaugand incetisor zeama de lamaie. Folosind un polonic luati niste zeama din oala si puneti-o peste oua incetisor sa nu se coaguleze dupa care goliti sosul Avgolemono in oala si folosind o lingura mare de lemn amestecati energic pentru a evita coagularea. Mancarea este gata de servit.




Kali Orexi! Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere