uIngrediente:
1 dovleac cam de 1 kg, 1 mar ,2 cartofi,1 morcov, 1 ceapa alba,1 radacina patrunjel,1 lingurita oregano uscat, cateva fire de menta taiate fin, sare si piper dupa gust Pt. garnisire branza rasa kefalograviera (sau Parmezan) si crutoane cu ulei de masline si oregano.
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja groasa si-l taiem in bucati mai mici. Intr-o oala suficient de mare punem la fiert dovleacul, merele taiate in sferturi, morcovul si radacina de patrunjel maruntite,cartofii dati pe jumatate sau pe ferturi daca sunt mai maricei, ceapa taiata in sferturi, acoperim cu apa suficienta si fiebem pana ce toate ingredientele sunt moi.Cand s-au inmuiat bine legumele le pasam cu un blender de mana, mai adaugam apa daca este nevoie si dam intr-un clocot. Acum putem adauga oregano ,menta ,sare si piper dupa gust. Servim preparatul cald adaugand in farfurie branza rasa si crutoane. Dupa gust puteti adauga si o lingura doua de iaurt de oaie.
Kali Orexi! Pofta Buna!
Minunata aceasta supa de dovleac! Foarte usoara, aromata si sanatoasa!
RăspundețiȘtergeree vreemea dovlecilor faceti cat mai des caeste buna si sanatoasa
RăspundețiȘtergere