Ingrediente:
6 portocale cu coaja groasa, 750 gr. de zahar, o lamaie, cateva cuisoare, o bucatica de baton vanilie, o bucata de baton scortisoara
Mod de preparare:
Se spala portocalele si se rade partea lucioasa de la suprafata (puteti sa folositi razatura la parfumarea unei dulciuri ca de exemplu la Rizogalo la care aveti reteta cateva pagini mai in spate la sectiunea dulciuri-http://papagheorghiu.blogspot.com/search?q=rizogalo dar la si multe altele pe care le gasiti pe site), dupa care se lasa sa stea in apa cel putin 12 ore. Apoi se pun la fiert intregi pana se inmoiae coaja si poate fi strapunsa cu o scobitoare moment in care se iau de pe foc si se tin o ora in apa rece de la frigider. Se scot se scurg si se taie in felii transversale apoi in cubulete (sau se pot mixa dar nu mai au acelasi farmec).Se pun intr-o cratita se adauga zaharul si un pahar de apa pana si se mesteca pana se topeste zaharul, se aduga scortisoara, cuisoarele si vanilie si se pune preparatul la fiert. Se ia spuma si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga bine. In ultimile minute se adauga zeama de la lamaie.Se transfera fierbinte in borcanele sterilizate si se acopera pana a doua zi cu un servet pana se raceste. Reci fiind in borcane deasupra se toarna o lingurita de coniac de calitate, dupa care se leaga sau se pun capace.
Kali epithia!Kali Orexi! Succes si pofta buna!
Am incercat reteta si este foarte buna. Multumesc.
RăspundețiȘtergerecu placere. puteti sa incercati si celelalte retete sunt la fel de gustoase!
RăspundețiȘtergere