sâmbătă, 4 decembrie 2010

Melomakarona (desert traditional grec pentru Craciun)

 Ingrediente pentru aluat:

2, 1 / 2 cesti de griş fin (daca mergeti prin Grecia luati Semolina),1 / 2 cană de făină , 1 cană de ulei de măsline ,1 de 200 gr.pachet de unt nesarat ,1 cană de zahăr brun, 1 / 4 ceasca de brandy sau coniac Metaxa sau altul care va place,1 / 4 ceasca de suc de portocale proaspăt ,2 linguri de coaja de portocala rasa, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru sirop :

1 ceasca de miere , 1 / 2 cană de zahăr brun,3 / 4 ceasca de apa ,sucul de la 1 / 2 lamaie

Ingrediente pentru garnisire:

1 ceasca de nuci macinate fin,scorţişoară macinata


Mod de preparare:

Se toarnă uleiul de măsline si zaharul  în castronul mixeruluisi se bate pentru aproximativ o oră,dupa care se adaugă în vas praf de copt diluat în suc de portocale, brandy si coaja de portocala.  Se adaugă grişul şi făina cate un pic si se bate in continuare bine până când compozitia devine aluat moale.  Scoateţi aluatul din castron si  faceti Melomakarona în forme cilindrice aproximativ de 3 cm lungime şi puneţi-le într-o tigaie uşor unsa cu ulei pt. coacere. Cu o furculita apasati partea superioara a Melomakarona pt. a deveni plate si inegale.Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 350 grade pentru aproximativ 20 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati la rece.Între timp, pregăteti siropul  punand toate ingredientele intr-o  tigaie mare si adanca şi lasati-le la fiert pentru aproximativ 10 minute, asigurându-vă că  amestecati bine până cand swe topeste tot zaharul si se  amestecă cu mierea. Reduceti focul la minim si scaldati Melomakarona in sirop pentru aprox. 1 minut (puteti pune mai multe deodata ca sa va fie mai usor), dupa care le scoateti cu o spumatoare si le puneti pe platoul de servit. Se preasara peste Melomakarona nuca si scorţişoară .





Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos! Craciun Fericit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere