sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Timpana malteza

Ingrediente

800g  aluat fraged (un pachet), 500g macaroane sau penne, 300g carne tocată de vită , 300g carne tocată de oaie sau berbecut , 300g ficat de pui maruntit, 300g bacon, fin maruntit, 5-6  cepe rosii mari fin maruntite, 4-6  cuişoare macinate in piulita, 6-7 catei de usturoi zdrobit, 150g parmezan sau kefalogravieri dat pe razatoare, 150g Feta data pe razatoare,7 ouă bătute energic, 200g pastă de roşii, 200g piure de roşii (pasate), 500 ml zeama de pui sau de carne de vită (daca nu aveti puteti folosi si 1 cub ), 150g unt ,2 linguri ulei masline extravirgin, sare şi piper dupa gust, o lingurita scortisoara si 1 lingurita coriandru zdrobit in piulita.  Pentru glazură : 100 ml lapte , 1 ou.


Mod de preparare

Incalziti cuptorul. Sotati ceapa si usturoiul pentru 3-4 minute, adaugati baconul si carnea tocata de oaie si mestecati bine , adaugati si carnea de vita si continuati sa amestecati si sa perpeliti pentru 6-7 minute pana cand carnea s-a colorat pe toate partile. Adaugati si ficatul si mai tineti pe foc inca 5 minute. Adaugati acum zeama de carne si  lasati sa fiarba amestecul pentru 20 minute. Adaugati si condimentele acum, iar la sfarsit pasta de tomate si piureul de rosii si mai tineti cateva minute pe foc. In timp ce gatiti sosul de carne fiebeti si pastele  sub indicatiile de pe pachet deoarece vor mai sta si la cuptor. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul de carne, se adauga parmezanul , branza feta si ouale batute energic. Se unge tava de copt cu unt topit sau ulei de masline extravirgin. Se intinde foaia de aluat fraged in tava de copt se unge cu unt topit si se pune amestecul peste ea, deasupra se intinde alta foaie de aluat si se unge cu amestecul de lapte si ou batute impreuna. Se da la cuptor pentru 1.1/2 ora.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere