Mehalabeya
bil qishr (مهلبية بالقشر) este o budincă de lapte orientală
Budincă de lapte orientală
aromată cu coajă de portocală sau lămâie, foarte fină și răcoritoare
un desert popular în
Egipt, Liban și Siria.
Iată rețeta tradițională de Mehalabeya bil qishr – Budincă orientală cu coajă de citrice:
Ingrediente (pentru 4 porții): 1 litru lapte integral, 4 linguri amidon de porumb (dizolvat în puțin lapte rece), 4 linguri zahăr (sau după gust), 1 linguriță apă de flori de portocal sau apă de trandafiri, coaja rasă de la 1 portocală sau lămâie, după preferință, dar amândouă bio, un praf de sare, 1 linguriță vanilie./ Pentru decor: Fistic mărunțit sau migdale prăjite, coajă confiată de portocală sau lămâie, sirop din miere + apă de flori.
Mod de preparare
- Sfaturi:
- Poți adăuga 1 lingură de smântână dulce sau lapte condensat pentru o textură mai catifelată.
- „Bil qishr” înseamnă cu coajă (de portocală) — aroma este esențială în acest desert.
Vă ofer și ovarianta libaneză (mai densă, cu puțină frișcă și apă de
trandafiri) dar și varianta egipteană (mai ușoară, fără ouă și cu
topping de
nuci).
Mehalabeya bil qishr – Varianta libaneză (cremoasă, aromată)
Ingrediente: 1 litru lapte integral, 4 linguri amidon de porumb, 5 linguri zahăr, 2 linguri frișcă lichidă sau smântână dulce (opțional, pentru finețe), 1 linguriță apă de trandafiri, ½ linguriță apă de flori de portocal, coaja rasă de la o portocală sau lămâie (amândouă bio), un praf de sare/ Pentru decor: Fistic mărunțit, coajă confiată de portocală, praf de scorțișoară.
Mod de preparare: Dizolvă amidonul în ½ cană lapte rece. Încălzește restul de lapte cu zahărul, sarea și coaja de portocală. Când e fierbinte, adaugă amestecul de amidon și amestecă constant până se îngroașă. Oprește focul, adaugă frișca, apa de trandafiri și apa de flori de portocal. Toarnă în boluri, lasă la răcit, apoi ține la frigider 3–4 ore. Servește rece, cu fistic și coajă confiată deasupra.
Ingrediente: 1 litru lapte, 4 linguri amidon de porumb, 4 linguri zahăr, coaja rasă de la ½ portocalăsau lămâie ( amândouă bio), ½ linguriță apă de trandafiri sau vanilie/ Pentru decor: Nuci tocate sau fistic, puțin sirop de zahăr sau miere diluată.
Mod de preparare: Dizolvă amidonul în puțin lapte rece. Încălzește restul laptelui cu zahărul și coaja rasă. Când e fierbinte, adaugă amidonul dizolvat și amestecă până se îngroașă. Pune în boluri, lasă la răcit, apoi la frigider 2–3 ore. Servește rece, simplu sau cu nuci și un strop de sirop.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere