duminică, 15 decembrie 2024

Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί-Kotópoulo me choirinó, moustárda kai krasí-Pui cu sos de boia de ardei, muștar și vin

Ingrediente pentru 4 porții:
  700 gr. fileuri de pui, tăiate în cuburi de 3 cm,
2 cepe albe- tocate mărunt, 1 lingură boia dulce,  100 ml. vin alb sec, 2 linguri  muștar, 1 frunză de dafin,  100 ml. ulei de măsline,  sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat după gust

 

Mod de preparare:  Asezonați mai întâi puiul cu sare și piper. Apoi, într-o tigaie largă, încălziți uleiul la foc mare și  înăbușiți puiul împreună cu foile de dafin timp de 3-4 minute sau până se rumenește pe toate părțile.  Adăugați ceapa, boia de ardei și continuați să înăbușiți încă 2-3 minute, până se înmoaie ușor. Turnați acum vinul și  lăsați alcoolul să se evapore 2-3 minute.  Amestecați muștarul cu 5 linguri cu apă și turnați peste pui.  Gătiți încă 6-8 minute, până când puiul este gata.   Alături să aveți cartofi prajiți sau orez dar și o salată verde.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere