sâmbătă, 22 iunie 2024

Μοσχάρι λεμονάτο-Moschári lemonáto-Carne de vită cu legume și sos de lămâie

Un preparat delicios, pentru masa de duminică.

Ingrediente pentru 4 porții: 1 kg. carne vacă, tăiată în cuburi de 4 cm., 1 ceapă tocată mărunt, 2 bucăți de praz-feliat, 2 morcovi feliați, 2 cartofi medii tăiați cubulețe,1 rădăcină mică de țelină-tăiată cubulețe, 2 fire de Apio feliate, 1 frunză de dafin, 2 linguri de oregano uscat, sucul dela 2 lămâi, 70 ml. ulei de măsline, sare marină neiodată, piper proaspăt măcinat.

 

Mod de preparare: Pentru a face această rfețetă de carne de vită cu legume într-un sos de lămâie, începeți prin a încălzi uleiul într-o oală largă la foc mare și căliți:  prazul cu morcovii, cartofii, țelina și apio timp de 4-5 minute, amestecând regulat până se rumenește și se înmoaie ușor. Transferați într-un vas de servire cu o lingură cu fantă. In aceeasi tigaie cu ulei adaugăm carnea și călim la foc iute aproximativ 5 minute, până se rumenește bine pe toate parțile. Adăugați ceapa și gătiți încă 2 până la 3 minute. Adăugați foaia de dafin și apă cât să acopere ingredientele și gătiți 2 minute până când lichidul ajunge la fierbere. Reduceți focul la mic, acoperiți și fierbeți timp de 45 de minute sau până când carnea este fragedă.Se adaugă legumele sotate impreuna cu sucurile lor, oregano și sare și piper și mai fierbeți încă 45 de minute cu oala acoperită, până când toate ingredientele sunt  fragede. Adăugați sucul de lămâie și măriți focul. Gătiți, neacoperit, încă 4-5 minute, până când sosul se îngroașă puțin.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere