Mod de preparare: Pentru a face această rețetă, mai întâi asezonați bine carnea de capră cu sare și
piper și lăsați-o deoparte până pregătiți umplutura.
Pregătire umplutură: Fierbeți ficatul timp de 5 minute într-o oală
cu multă apă clocotită. Apoi, scurgeți-l și tocați-l. Într-o oală mare , căliți ceapa uscată
și pe cea de primăvară în ulei de măsline timp de 2-3 minute. Adăugați ficatul tocat și căliți încă 4-5
minute și deglasam cu vin (curățăm prăjeala ce s-a prins pe fundul tigaii). Gătiți 1-2 minute, pentru a se evapora
alcoolul și scoateți cratița de pe foc. Adăugați grâul, stafidele, alunele, mărarul,
sarea și piperul, amestecați și lăsați amestecul să se răcească puțin. Apoi, turnați bucățile de gruyere și amestecați.
Coacerea: Umpleți trunchiul cu amestecul pe care l-am pregătit prin deschiderea din burtă. Coaseți bine cu sfoară de bucătărie. Stropiți cu ulei de măsline și cu oregano. Preîncălziți cuptorul la 130°C. Așezăm în tava mare și o acoperim cu hârtie de copt și folie de aluminiu, pe care o dăm pe marginile tavii, pentru a sigila interiorul și a o găti la abur. Se coace aproximativ 4-4 1⁄2 ore sau până când carnea este bine făcută și fragedă. Pentru a ne asigura, străpungem cu o furculiță din când în când: trebuie să străpungă ușor și să iasă puțin lichid limpede. Într-un castron, amestecați sucul de lămâie cu muștarul. Scoateți tava din cuptor, îndepărtați cu grijă hârtia de copt și folia de aluminiu și ungeți carnea cu amestecul de muștar-lămâie. Dați apoi din nou la cuptor, fără să acoperiți și mai coaceți încă 20-30 de minute, până se rumenește frumos și suprafata îi este uscată. Scoatem din cuptor, lasați săa se "odihnească" câteva minute dupî care o tăiați bucăele, care for fi servite împreună cu umplutura.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere