duminică, 22 martie 2020

Mușchiuleț de porc cu ciuperci în sos de vin alb


Ingrediente:

O bucată de mușchiuleț de porc (cam de 750 gr.-1 kg. maxim), 100 ml. ulei de măsline extravirgin, 2 cepe albe, 2-3 căței de usturoi, 2-3 fire de ceapă verde și de usturoi tocate mai grosolan, 150 ml. vin alb sec, o legătură de pătrunjel, 350 gr. ciuperci  fierte din care 200  făcute cremă, 250 ml. smântână de gătit, 100 gr. brânză feta, sare marină neiodată și piper după gust

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la maxim.  Tăiați carnea de porc în  bucăți mici dați-le pe toată suprafața cu făină (eliminați excesul de făină) și rumeniți-le în ulei de măsline într-o tigaie. Tăiați ceapa în rondele  și adăugați-o la carnea de porc rumenită. Continuați gătirea încă 3- 4 minute sau până se ajunge la  translucid, moment în care  adaugăm și usturoiul zdrobit cu latul cuțitului. Țineți pe foc mediu încă 2 minute după care puteți adăuga vinul.  Lăsați până se evaporă alcoolul  și  adaugați pătrunjel tocat, crema de ciuperci și smântâna. Se continuă  gătirea până se îngroșă sosul moment în care puteți adăuga și Feta  sfărâmată în prealabil cu furculița dar și ciupercile păstrate doar fierte și ceapa și usturoiul verde. Amestecați gentil până la înglobare după care răsturnați intr-un vas de sticlă termorezistent și dați la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute sau până considerați ca s-a facut bine în funcție de cuptor. 

Spor la trabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere