duminică, 22 septembrie 2019

Mancare de praz cu masline a la Papagheorghiu


Ingrediente:


3-4 bucăți de praz potrivite ca grosime (aprox.500 gr.), ulei de măsline cam 2-3, 2 cepe medii sau o legatura de ceapă verde taiată mărunt, 3-4 rosii cărnoase sau dacă aveți roșii chery (aprox. 350 gr.), 150-200 gr. măsline negre cu sau fără sâmburi, 1 lingură zahar,75 ml. vin alb, 1 frunză de dafin, 10 boabe piper negru, o legătură pătrunjel+1mărar+ un picuț de cimbru, zeama de la o lămâie medie ca dimensiune și coaja ei rasă, sare marină neiodată după gust.



Mod de preparare


Se incepe cu curățarea foarte bine a prazului sub apă, până când toată murdăria este îndepărtată.Se taie apoi prazul in bucăți  de 3-4 cm, folosind partea albă dar si o bună parte din cea verde. Se pregătește ceapa și roșiile (mai mărunt) precum și verdeața. Preîncălziți cuptorul la maxim după care îl dați la mediu. Următoarea etapă este să încălziți uleiul într-un vas destul de adânc, după care adăugați cepa și  prazul potriviți  de sare, adăugand și piperul și frunza de dafin și înăbușiți aproximativ 6-7 minute, amestecând de câteva ori. În acest timp caramelizăm zahărul într-o tigaie mică, iar când este gata adaugăm cu grijă două linguri de apă și  amestecăm până se dizolvă tot zahărul. Acest caramel așa pregatit îl adăugăm în peste praz, dupa care adăugăm si  roșiile, măslinele negre spălate bine, vinul, ½ de pătrunjelul+mararu+cimbrul tocate și zeama de la lămâie dar și un pic de apă. Verificați gustul și completați la nevoie cu mai multă sare și suc de lămâie, dacă este necesar. Amestecați cu atenție și  transferați mâncarea într-un vas termoizolant și dați la cuptor aproximativ 30 de minute. Când este gata se presară restul de verdețuri  și se servește fierbinte sau rece după plac.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere