joi, 10 mai 2018

Χοιρινό λεμονάτο-Choirinó lemonáto-Carne de porc cu sos de lămâie


Ingrediente:

1 kg. de carne de porc  (taiata in cubulete mici), o lingura-doua de ulei de masline, 2 cepe medii ca marime taiate fin (dar puteti folosi foarte bine si ceapa verde cam 10 fire), 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului (sau si mai bine 4-5 fire de usturoi verde), 5 morcovi medii ca marime taiati in bucati mari, 2 bucati de praz (taiate in bucati mici), cateva bucati de ardei de diferite culori, 100 ml. vin alb sec, zeama si coaja de la o lamaie bio, cateva seminte de chimion (cam 1/4 lingurita), cateva boabe de piper mozaic, 1 lingurita boabe de mustar macinate bine in mojar, ceva oregano uscat, 1 lingurita amidon de porumb pentru ingrosarea sosului (optional), sare marina neiodata si piper proaspat macinat, o legatura de patrunjel cret taiat fin; pentru servit ca garnitura orez  sau cartofi prajiti

Mod de preparare:

Taiati mai intai carnea in cubulete mici. Incalziti uleiul de masline intr-o cratita medie si perpeliti carnea pe toate partile timp de 5-6 minute pentru a se rumeni frumos. Adaugati ceapa tocata, usturoiul zdrobit si continuati calirea pana ce ceapa devine translucida timp de 2-3 minute fara sa o ardeti. Stingeti cu vinul si lasati sa se evapore. Adaugati apoi morcovii, ardeiul si prazul taiat in bucati. Adaugati apa fierbinte pana cand carnea este acoperita pe jumatate. Adaugați boabe de piper mozaic,chimionul, boabele de mustar si doar un picut de sare. Acoperiti si lasati sa fiarba pana cand se inmoaie. Cand carnea este inmuiata adaugati sare si piper dupa gust, adaugati si oregano precum si coaja si sucul de lamaie. Daca dorim ca sosul nostru sa fie dens si foarte legat, putem sa adaugam putin amidon de porumb frecat inainte cu putina apa dupa care se lasa sa fiarba cateva minute sa se ingroase. La sfarsit puteti adauga si o mana de patrunjel taiat fin de decor. Serviti alaturi cu garnitura de orez sau cartofi prajiti.

Spor la treaba si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere