joi, 8 februarie 2018

Φασολάκια λαδερά κοκκινιστά-Mancare de fasole cu ulei de masline si sos de tomate



Ingrediente:

80 ml. ulei de masline extravirgin, 1 ceapa medie maruntita ,  6 fire de  ceapa verde, 1 catel de usturoi zdrobit cu latul cutitului,  3 cartofi potriviti ca marime, 50 ml. vin alb,  o cutie rosii maruntite in suc propriu sau 300 gr. de chery proaspete/congelate, 1 lingurita pasta de tomate 1 cub de bulion de legume, 300 ml. apa sau cat este necesar, sare marina neiodata si piper dupa gust, o foaie de dafin maruntita, cateva boabe de piper si 2-3 cuisoare,  1 lingura cu zahar,  300 gr. de fasole verde proaspata sau congelata, 1 legatura patrunjel taiat fin, un pic de oregano si un pic de menta uscate amandoua.

Mod de preparare:

Curatati cartofii, ii taiati cubulete; taiati fin ceapa atat cea uscata cat si cea verde, se zdrobeste usturoiul curatat in prealabil (dar puteti lasa si un pic de coaja daca spalati bine deoarece da gust bun. Intr-o cratita adaugati  2 linguri de ulei de masline si lasati sa se incalzeasca usor  cand puteti arunca inauntru boabele de piper, cuisoarele si frunza de dafin sa se desfaca mirosurile. Acum adaugati ceapa maruntita lasand-o un pic la inabusit dupa care adaugati o ½ lingura zahar ca sa se caramelizeze frumos . Puteti adauga si usturoiul acum. Mai lasati un pic la foc mediu fara sa ardeti ceapa si adaugati 1 lingurita pasta de tomate continuand amestecarea timp de 2-3-4 minute.  Se adauga si cartofii si se amesteca tinand inca pe foc 2 minute. Adaugati vinul si lasati-l sa se evapore.  Adaugati acum rosiile conservate/proaspete, cubul de bulion, apa, sare, piper, restul de zahar si fasolea verde. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, se acopera cu capac si se fierbe la foca mediu pana scade si ingredientele sunt fierte. Cand fasolea si cartofii sunt gata, adaugati patrunjelul si ulei de masline.Mai amestecati o data usor si puteti sa serviti.
Pofta Buna! Kali Orexi!    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere