duminică, 11 februarie 2018

γκιουβέτσι-Κριθαρότο ζυμαρικά με μοσχάρι-Youvetsi - Kritharóto zymariká me moschári-Carne de vita cu paste orzo in stil Kritharóto



Ingrediente:

1.        1 kg. osso bucco (pentru reteta se foloseste o felie mai mare de carne cu os sau doua felii mai mici secționate din piciorul de viel partea superioar-rasol cu os cu maduva).
2.        250  gr. orzo mediu
3.        4 linguri ulei de masline extravirgin
4.        2 frunze de dafin 
5.       150 ml. de vin alb
6.        2 ½ litri de apa
7.        1 cub de bulion de pui
8.       1 ceapa taiata marunt
9.       1 fir de praz taiat marunt
10.    1 morcov si un ardei verde taiate marunte
11.    ½ lingurita de chimion-cumin
12.    ¼ lingurita de anason pudra
13.    2 bastoane de scortisoara
14.    2 linguri de pasta de tomate
15.    1 lingurade zahar
16.    400 gr. roșii tocate
17.   50 gr. unt
18.    50 gr. parmezan ras
19.    1 legatura de patrunjel tocat fin
20.   Un picut de  cimbru
21.    coaja rasa de la o   lamaie
22.    2 linguri de suc de lamaie




 Mod de preparare:
  Puneti o oala la foc si lasati-o sa se incalzeasca, adaugati 2 linguri de ulei de masline si bucatile de carne cu os si sotatile bine pe toate partile. Adaugati frunzele de dafin si vinul alb. Lasati sa se gateasca pana se evapora alcoolul. Adaugati cubul de  bulion. Fierbeti timp de 3 ore. Cand este gata, scoateti ossobucco din oala, treceti supa printr-o sita si adaugati in zeama, maduva din oase.Puneti oala inapoi pe foc si lasati-o sa se incalzeasca. Adăugati ulei de masline, ceapa maruntita, prazul maruntit, morcovul si ardeiul taiate marunt, chimionul, anasonul, bastonul de scorțisoara, orzo, pasta de tomate, rosiile cubulete si zaharul . Sotati. Adaugati pasta de tomate si adaugati treptat zeama in care a fiert rasolul cu os. Se amesteca si se fierbe timp de 15 minute. Cand este gata, luati de pe foc, adaugati untul si bucatile de carne luate de pe os. Amestecati. Adaugati parmezanul ras, patrunjelul maruntit, cimbru, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Serviti cu feta rasa, felii de lamaie si patrunjel tocat.


Pentru servire:

100 gr.feta rasa, cateva felii de lamaie, patrunjel


Pofta buna !Kali Orexi! 

vedeti va rog si :
http://papagheorghiu.blogspot.ro/2015/06/creveti-cu-paste-gatit-in-stil.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere