miercuri, 11 octombrie 2017

χοιρινό φρικασέ με αυγολέμονο- Tocana de porc cu sos de ou si lamaie(avgolemono)


Ingrediente

0,600 kg. de carne de porc (gulas), 4 cepe tocate sau 4 fire mai subtiri de praz, frunzele de la 2 teline +1/2 capatana taiata fin, ulei, sare marina neiodata si piper dupa gust+ cateva boabe de piper, 2 -3 cuisoare, 1 frunza dafin,  3 galbenusuri de ou si zeama de la 1,1/2 lamaie pentru sos si eventual coaja rasa de la o lamaie bio.

Mod de preparare

Punem la calit  carnea cu ceapa/prazul intr-o cratita cuprinzatoare in care am adaugat uleiul cateva boabe de piper,cuisoarele si frunza de dafin.Calim binisor carnea pe toate partile pana isi schimba culoarea moment in care adaugam apa suficienta cat sa acopere carnea. Spalam bine si curatam telina,frunzele le taiem grosolan si le strangem bine in pumni deoarece in asa fel strivite se vor firbe mai repede. La primele clocote adaugam bucatele de telina taiate marunt si o parte din frunze.Lasam la foc domol cam 45-50 minute pana se inmoaie bine carnea. Cam la 3/4 din perioada adaugam si restul de frunze.(nu uitati daca scade sosul sa mai adaugati din cand in cand apa calduta de completat) In acest timp preparam sosul de lamaie batand bine galbenusurile peste care adaugand batand in continuare putin cate putin zeama de lamaie  iar cand este gata adaugam si un polonic de zeama de la fierbere usurel ca sa nu se taie oul. Atunci cand carnea este fiarta oprim focul  si adaugam putin cate putin sosul de lamaie si ou si eventual coaja rasa.


Kali Orexi/Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere