luni, 3 august 2015

Imam Bayaldi a la Papagheorghiu




Ingrediente:

3 vinete frumoase si drepte, 1 ardei Kapia rosu tocat cubulete, 2+1 rosii tocate cubulete (2 tocate si una taiata in felii rotunde) (eu am folosit una rosie si una galbena),6 fire de ceapa verde maruntita bine, 3 fire de usturoi maruntit la fel, cimbru uscat  sau proapsat o lingurita, o legatura de  patrunjel verde tocat grosier, cateva masline fara samburi, sare marina neiodata si piper dupa gust, un praf de scortisoara, ulei de masline extravirgin cat este necesar, ceva Feta sau Kefalograviera. Pita greceasca pt. servit
   


 Mod de preparare:

Spalam vinetele si le curatam zebra de coaja dupa care le taiem pe jumatate.  Ca sa scapam de riscul de amareala le lasam cam 30 minute in apa cu sare dupa care le scurgem prin tamponare si le scoatem miezul. In timpul acesta maruntim ceapa, usturoiul, ardeiul si rosiile dupa care patrunjelul si cimbrul. Calim usor ceapa si usturoiul intr-o tigaie cuprinzatoare cu ulei in ea, dupa care adaugam ardeiul si jumatate din rosii si inabusim usor. pudram cu sare,piper si scortisoara si adaugam un picut din miezul vinetelor dar partea fara seminte. Cand este gata rasturnam intr-un castron si amestecam cu restul de rosii,maslinele maruntite  cu patrunjelul si cimbrul. Ungem o tigaie dreptunghiulara cu ulei si asezam frumos jumatatile de vinete (prefierte inainte un pic sau doar perpelite pe toate partile in tigaia in care am facut legumele) pe care le umplem cu amestecul facut mai inainte. Pe deasupra radem un picut de Kefalografiera sau Feta si punem capace cu felii de rosii. Dam la cuptorul preincalzit
 la 180 grade C. si coacem pana cand este gata cam  30-45 de minute. Lasam preparatul sa se racoreasca si putem sa servim cu o lingura de iaurt pe deasupra si cu multa pita. 

Spor la treaba si pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere