luni, 11 mai 2015

Smochine cu miere si condimente in stil grecesc

Aceasta  gustare dulce plina de calorii este chiar mai delicioasa cu iaurt grecesc.

 
Ingrediente:

 
10-15 smochine uscate,1 capetel de baton de scortisoara ,
3 cuisoare, 1 frunza de dafin , 1 lingurita
miere de cimbru,1 cupa de migdale fara pielita, 1 cana cu ceai de  cimbru.

Mod de preparare:
 
Puneti ceaiul de cimbru intr-o cratita si  adaugati frunza de dafin, smochinele, scortisoara, cuisoarele si mierea. Adaugati doua cani de apa si  fierbeti timp de 6-8 minute. Acoperiti apoi cratita cu un capac si  continuati fierberea pana cand  smochinele se inmoaie si atrag toate condimentele.
Le serviti cu siropul lasat, migdale si o lingurita doua de iaurt (sau frisca proaspat batuta).


Kali Orexi!Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere