marți, 10 iulie 2012

Chefal/Rosioara in foi de placinta in stil oriental

In cele din urma ... acest peste, care imi aminteste de mediteraneana este excelent, cu finete şi delicatete ...Am ales sa gatesc pur si simplu intr-o tigaie sa le însoţesc, cu un aluat fraged, cu un coulis de busuioc si un fondue cu ardei si rosii, care sunt foarte folosite in bucatăria orientala la gatit ... Acesta preparat poate fi consumat atat cald cat si rece.

Ingrediente pentru 4 portii:

4 rosioare/chefali mai micuti frumoase(i),1 pachet aluat fraged de patiserie, 2 ardei rosii, 1 ardei verde, 2 rosii, 2 catei de usturoi, ceva de ulei de masline extravirgin, optional floare de sare cu piper verde (daca gasiti prin magazinele arabesti), piper, 1 lingurita de boia de ardei, 1/2 -1 lingurita de chimen, 1 legatura de busuioc.


Mod de preparare:


Se taie capul si aripioarele indepărtate ale pestelui bine spalat in prealbil curatat de interior si de urechi. Faceti fileuri incepand cu o deschidere la spate si urmati de-a lungul marginilor . Faceţi acelaşi lucru pe partea cealalta ... Se clateste, se usuca si se baga la frigider.
Preparati un fondue de ardei si roşii: ardeii coaptii pe gratar in cuptor, lasate intr-o pungă de hartie sa se raceasca dupa care pielite de pielite; o incizie in forma de cruce pe partea inferioară a tomatelor inmuiate cateva secunde in apa clocotita si apoi scoase pielita si samburii. Se incalzeste o ploaie marunta de ulei de masline dupa care gatiti usturoiul pisat usor si apoi adaugati rapid fodue-ul de ardei cu urosii,floarea de sare si piper. Adaugati boia de ardei si chimen ... Se lasă sa se faca la foc mic 15 - 20 min. Intre timp se iau frunzele de busuioc si se amesteca in blender cu ulei de masline incet pana devine pasta. Se filtreaza printr-o sita fina si se asezoneaza cu condimente daca doriti. Intindeti foaia de aluat fraged si taiati-o in patrate si dati-o un pic la cuptorul incalzit la 200 ° C. cu un cutit inmuiat in galbenus batut energic faceti cateva ciupituri pe care le presarati cusare de mare , piper si coaceti aproximativ 10-15 min.Gatiti si pestele: Se incalzeste un pic de ulei intr-o tigaie si se bronzeaza fileurile pe partea cu piele 2-3 minute, se condimenteaza apoi cu sare de mare si piper si se termina de gatit pe cealalta parte 2 -3 min. Taiati un pătrat de aluat in 2 pe mijloc. Puneti un patrat pe tava de gatit, puneti din garnitura fondue cu ardei si rosii, puneti apoi o bucata de peste pe ea si deasupra cealalta jumatate. Se decoreaza cu coulisul de busuioc. si se mai da un pic la cuptor.

Pofta buna!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere