joi, 27 octombrie 2011

Pissaladiere Nicoise-Pizza ca la Nisa

Este varianta franceza a pizzei italiene cu mozzarela si sos de rosii. Este foarte intalnita pe Coasta de Azur in special in Nisa.


Ingrediente pentr 2 persoane:


Pentru blat:

200  gr. faina de buna calitate, 2 linguri  malai, sare dupa gust, 1 lingurita cu zahar si un pic de lapte cald ca sa facem maiaua, 1/2 pachetel drojdie proaspata, apa cat este necesar, ulei de masline extravirgin. 

 Ca sa usurati treaba puteti achizitiona aluat de paine de la brutarii sau aluat de Pizza din magazine dar nu va iesi la fel.

Pentru umputura:

5-6 cepe maricele, un borcanas de file de ansoa (cam 25 bucati) sau  de hamsii, 15-20 masline negre fara samburi, o lingura mare cu miere,1 lingura de zahar pudra, 2-3 foi de dafin, 1/4 lingurita boabe de piper, sare foarte putina pt. aluat ca este pestele sarat, ierburi de Provence, 1/2 lingurita maghiran, ulei de maline extravirgin, un strop de vin alb sau rosu.


Mod de pregatire:



Aluatul se face normal amestecand toate ingredientele cu maiaua pre-pregatita. Se lasa o data la crescut intr-un vas acoperit apoi inca o data in tava de lucru.
Intr-o tigaie adanca cu capac, la foc mare, incalzim ceva  ulei de masline. Se taie intre timp ceapa in inele. Cand uleiul este fierbinte se poate pune ceapa in tigaie, se adauga piper, ierburi de Provence , zahar si miere. Este important să nu se pune sare , deoarece pestele este cam sarat. Zaharul si mierea sunt esenţiale pentru a elimina aciditatea din ceapa.Adaugati si 10 fileuri de ansoa maruntite bine. se vor topi la caldura si  amesteca cu ceapa. Dacă aveti posibilitatea să adaugati si o lingură de ulei de ansoa  va fi si mai bine. Ca sa mai luati din saratura pestelui puteti sa-l tineti un pic in apa rece. Caliti ceapa pana cand culoarea este usor galbuie.Adaugati un pic de vin si lasati acoperit sa se inabuse bine circa 10-15 minute.  Nu prea mult, deoarece se va mai gati si in cuptor. Ungeti aluatul crecut deja cu ulei de masline si turnati amestecul peste Asezati frumos apoi fileurile ramase si maslinele presarai cu maghiran si dati la cuptorul bine incalzit. Cand este gata (se vede aluatul ca s-a aurit) scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca  sau serviti imediat asa fierbinte dupa cum va place. Alaturi un vin rose  si o salata de cruditati.



Pofta buna!

2 comentarii:

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere