vineri, 5 august 2011

Koukouvayia

O reteta clasica din insula Creta, un fel de bruschete varianta greceasca. Dakos (pe paine uscata din orz Paximadi) sau Koukouvayia (pe chifla) este  o salata de rosii pe o bucata de paine.


Ingrediente:

1 rosie taiata cuburi sau rasa pe razatoarea mare pentru un rezultat mai bun,  cateva capere, cateva masline negre, feta sau mizithra (
Myzithra brânza este de culoare albă, gust moale, dulce, conţine o sumă bună de grăsime.Aceasta se face cu lapte de oaie sau capra, sau dintr-un amestec de ambele.Aceasta este consumată ca branza cu miere şi fructe uscate), ulei de măsline, sare marina neiodata, oregano


Mod de preparare:

Umeziti un pic bucatile de paximadi (un fel de toast din orz specific insulei Creta) sub apa astfel incat sa se ude doar  un pic si puneti-le pe un platou. Se amesteca rosiile cu capere, sare si ulei de masline dupa care se imprastie  pe paximadi. Maruntiti feta pe partea de sus. Se toarna putin ulei si se presara cu oregano. La sfarsit asezati si maslinele taiate cerculete.

Kali Orexi!Pofta buna!
Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!

2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Stiti cumva de unde se poate comanda painea Paximadi in Romania ?Am incercat sa caut online, dar nu este niciunde disponibila :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu va pot ajuta.I-am intrebat si pe prietenii mei greci din Creta care traiesc pe la noi

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere