luni, 9 mai 2011

Tourta Arlekinos os Ioanas-Prajitura Arlequin a la Ioana

Ingrediente:


Pt. foi: 1 ou, 3 linguri de caimac, 420 gr. faina alba, 280 gr. unt, 150 gr. zahar; Pt. glazura: 4 galbenuse, 150 gr. zahar, un capetel vanilie, 50 gr stafide aurii, 100 gr. nuci sau fistic zdrobite;Pt. umplutura: 1 borcan de 360 gr. de gem de preferat de caise.




Mod de preparare:


Se pun ingredientele pentru coca intr-un castron maricel si se amesteca bine framantandu-se pana nu se mai lipeste de maini coca. Compozitia se imparte in 3 parti dupa care se intind trei foi subtiri care se coc pe fundul unei tavi de 28/40 cm. Pe masura ce foile se scot se ung cu marmelada cat sunt caldute. Pe a treia foaie se intinde glazura facuta din galbenusele frecate bine cu zahar pana se fac spuma. Se presara cu stafide si fistic. Se mai baga apoi in cuptorul incins cu focul mic cam 20 minute sa se intareasca glazura. Ar trebui lasata macar o zi pana sa se serveasca sa se mai inmoaie foaia.


Kali Orexi!Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere